Wordt vrijwilliger

Alle handjes helpen.

Wat kan jij doen?

Je kunt ons helpen in een sociale omgeving met een mooie, zinvolle tijdsbesteding. Dit kan heel divers zijn: van goederen sorteerder, repair café, winkelmedewerker en logistiek medewerker in het magazijn.

Bij ons vind je ook stagiaires die het vak willen leren, tevens bieden wij maatschappelijke stages aan. Ook statushouders krijgen bij ons de kans om te integreren in Nederlandse samenleving.

Stichting Kringloop Gouda & Kinderkringloop staat voor: “Als één familie onder elkaar. Wat over hebben voor elkaar. Ieder met zijn eigen hoedanigheden, ieder uniek en iedereen met zijn eigen ik”.

Onze Kringloopwinkel is officieel een werk en leerbedrijf met een Boris erkenning. Daarnaast hebben wij als stichting een ANBI status. Wij bieden dagbesteding aan gericht op participatie en ontwikkeling. Ook vrijwilligers kunnen bij ons re-integreren, via werk-fit programma van de Gemeente of UWV. Zo hebben wij al meer dan 40 mensen aan een betaalde vaste baan geholpen. Op deze oud-collega’s zijn wij natuurlijk heel trots! Last but not least: het positieve resultaat van de Stichting Kringloop Gouda gaat naar onze zuster Stichting Kinderarmoede Nederland.

Hoe is werken bij ons?

Onze stichting telt meer dan 60 medewerkers! Wil je een idee hebben hoe het is bij ons aan de slag te gaan? We vroegen enkele collega’s wat ze leuk vonden aan werken bij Kringloop Gouda en waarom ze het werk zo belangrijk vinden.

Cat GehlichSecretaresse

“Ik vind het leuk om hier te werken omdat het voor mij als secretaresse gevarieerd werk betreft. Ik heb hier mijn eigen plekje op kantoor. Administratie is ook mijn ding. Het is leuk met andere samen te werken maar alleen is ook prettig. Je bent nuttig bezig. Er heerst hier ook een saamhorigheid en elk persoon is uniek in zijn eigen soort.”

Wat ik erg belangrijk vind is dat je een vast team hebt om mee samen te werken. Leuke collega’s en er is voor elk wat wils. Dus ook voor mensen voor de minima. Het is een leerbedrijf dus komen er ook mensen werken om het e.e.a. te leren voor hun opleiding. We zijn erg gevarieerd in werkzaamheden. Verder vind ik het ook belangrijk dat er een samenwerking is tussen ons en Stichting Kinderarmoede. Je bent dus ook bezig voor een goed doel.”

Bea GeurtsWinkelmedewerker

“Ik vind het hier leuk om te werken, omdat je dan contact hebt met mensen en zorgt dat het hier netjes en schoon is. Je leert ook van de werkzaamheden die we hier doen. Wat ik belangrijk vindt is dat de opbrengst voor een goed doel is en naar de Stichting Kinderarmoede Nederland gaat. Vaak gaat geld van goede doelen alleen naar het buitenland, maar in Nederland hebben wij ook zat kinderen die het niet breed hebben. Ik vind het dus belangrijk dat we iets voor ons land kunnen doen.”

Jan de KokOprichter Stichting Kringloop Gouda & Kinderkringloop

“Er wordt veel gerecycled. De minima kan voor een klein prijsje alles krijgen / kopen bij ons. Ook de kinderen omdat wij ook een Kinderkringloop zijn. Elk van onze collega’s is een belangrijke schakel die niet gemist kan worden en ieder kan zich ontplooien op zijn eigen kunnen en tempo. We vangen elkaars werk op wanneer er iemand even niet is. Het werk blijft doorgaan doordat men een hart voor de zaak heeft. Op deze manier zijn we een fantastisch team en helpen we elkaar én de samenleving!

Meer weten?

Ben jij ook iemand waar we op kunnen bouwen? Iemand waarop we kunnen rekenenen? Wij zoeken altijd mensen die serieus kunnen werken en hart voor de zaak hebben. Wij verwelkomen iedereen, van jong tot oud. Heb je vragen of wil je gelijk eens kennis komen maken? Laat van je horen en hopelijk zien we je binnenkort bij een van onze winkels!

Wil je op een andere manier bijdragen? Bijvoorbeeld door het doneren van spullen? Klik dan hier!

foto vrijwilligers kringloop gouda

    Deze site is door reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing.